Brise

펠드그라인드 사용법 번역(Feldgrind Quick start manual) 본문

커피

펠드그라인드 사용법 번역(Feldgrind Quick start manual)

naudhizb 2017. 10. 30. 00:31
반응형

KNOCK FELDGRIND


사용법:


1. 크랭크 암의 창을 통하여 다이얼이 보이도록 크랭크 암을 본체의 봉 끝에 연결합니다.

2. 크랭크 암의 밑에 있는 다이얼을 돌림으로써 분쇄 크기를 조절 할 수 있습니다.

- 반시계 방향으로 돌리면 더 거칠고 크게

- 시계방향으로 돌리면 더 가늘고 부드럽게 갈립니다.

- 창으로 보이는 숫자가 커질 수록 더 거칠게 갈립니다. 

3. 처음 핸드밀을 사용할 때에 분쇄도를 조절하기 위하여 날이 움직이지 않을 때까지 시계방향으로 돌려 잠급니다. 이 때 창을 통하여 숫자 0이 보여야 정상입니다. 그리고 아래 가이드를 따라 분쇄도를 조절하십시오

4. 터키식/그리스식 방식의 분쇄는 약 0바퀴 돌리고 숫자 8이 적당합니다.(이를 "0.8" 이라고 하겠습니다)

5. 에스프레소는 0.12에서 1.6이 적당합니다.(1 바퀴 돌린 뒤 숫자 6을 볼 수 있는 정도)

6. 에어로 프레소는 1.6 에서 1.10 정도입니다.

7. V60 은 약 1.8 에서 2.0입니다.

8. 분쇄날은 시간이 지남에 따라 무뎌질 수 있습니다. 사용 전에 약 100그램 정도의 쌀을 분쇄하는 것은 분쇄 커피의 품질이 안정화 되는 과정을 좀더 빨리 진행시킬 수 있습니다. 그렇지 않다면 한주에서 두 주간은 적절한 분쇄도를 찾기 위해 분쇄도 세팅이 바뀔 것입니다. 

* 주의 : 에스프레소 분쇄시 0.10 이하의 세팅으로 분쇄하지 마십시오. 에스프레소 머신에 손상을 초래할 수 있습니다. 


사용 팁 - 분쇄 방법


왼손으로 가능한한 핸드밀 본체의 윗부분을 잡고 몸에 가까이 붙입니다. 오른손으로는 핸들을 잡습니다. 그리고 허리춤에서 팔꿈치 사이정도의 높이에서 분쇄 동작을 수행합니다. 

이 때 왼손과 오른손 모두 과도한 힘을 주지 않는 것이 중요합니다. 어느정도 연습한다면 큰 그릇에 있는 휘핑크림을 젓는 것과 비슷한 느낌이 들 것입니다. 



유지보수 및 보관


1. 사용법에 따라 기본적인 브러쉬로 청소하는 것만으로 충분합니다; 폭이 넓은 아티스트 브러시나 좁은 머리 칫솔이 적합합니다.

2. 그라인더를 분해해야 할 필요가 있는 경우 다이얼 너트를 풀어 샤프트에서 분리시킬 수 있습니다. 

3. 샤프트 스크류나 바깥의 작은 고정 스크류를 풀지 마십시오. 재 조립시 정렬 문제가 생길 수 있습니다. 

4. 중심 샤프트 안의 오링은 분쇄 시에 분쇄 조절 다이얼이 움직이지 않도록 막는 역할을 합니다. 

5. 오링이 장착된 베어링 방향으로 샤프트를 분리 할 수 있지만, 오링을 교체하지 않는 이상 분리하는 것을 권장하지 않습니다. (6mm 내경 1.5mm 두께).

6. 외부 몸체에는 가끔 젖은 천으로 닦는 것 정도만 필요합니다.

7. 분쇄날 세트는 스테인리스 스틸이 아닌 열처리된 철로 이루어져 있으며 녹슬지 않도록 특수 처리가 되어 있습니다. 건조한 곳에 보관하는 것을 권장하며, 오랜만에 사용하는 경우 쌀을 이용하는 것이 분쇄날을 청소하는데 도움이 됩니다. 핸드밀을 자주 사용하지 않는 경우에는 필히 건조한 곳에 보관하십시오. 



-----------------------------------------------------------------------


KNOCK FELDGRIND


Instructions:


1. Place crank arm over the top of the shaft so that the dial is visible through the window.

2. Turning the dial below the crank arm adjusts the grind size:

- Anticlockwise makes the grinds coarser/bigger

- Clockwise makes the grind finer/smaller

- The highier the number in the window the coarser the grind

3. For your first grind turn the dial clockwise until the burrs are locked; this should show 0 in the window. Then adjust by turning anticlockwise to the following approximate guides:

4. A Turkish/Greek style grind is possible between 0 locked and 8("0.8" on the first rotation)

5. Espresso is between 0.12 and 1.6(1 full turn plus 6 on the dial)

6. Aeropress is around 1.6 and 1.10

7. V60 is around 1.8 and 2 full turns.

8. Your burrs will wear-in over time but grinding c100g of uncooked minute/parboiled rice through it at your preferred setting soon after you receive the grinder will speed this up. The benefit of the rice grinding is that the grind size produced at your favoured settings will "stabilize" more quickly. Otherwise the setting required for your favour grind size will noticeably move down the numbers in the first week or two(depending on the volume of grinding you do) as the burrs wear into each other.

* NB : Please do not try grinding for espresso lower than 10 on the first full turn without comparing thd grinds to a sample you know works on your machine. This grinder is capable of stalling commercial machines by grinding too fine so check first and adjust accordingly.



Tip - how to grind!


Hold the feldgrind in your left hand as near the top of the grinder body as you can, grip the handle lightly in the right, then keep the grinder and your cranking action near your waist & well below your elbow line - relax and try not to power grip anything! When you have some practice it should be like hand whipping cream in a bowl, all in the wrist.



Maintenance & Storage


1. A basic brushing every now and then depending on usage should be sufficient - a broad tipped, long handled artist's brush or narrow headed toothbrush would be suitable.

2. If it is necessary for some reason to dismantle the grinder the dial nut is removable from the shaft by unscrewing.

3. Do not unscrew either the shaft screw or the small outer-burr grub screw - this will potentially cause alignment issue on re-assembly. Leave them alone!

4. There is a small o-ring that sits on the shaft inside the dial nut and ensures the dial nut doesn't unscrew when in use.

5. It is possible to pull the shaft from the bottom of the grinder through the bearings with the o-ring in place though this should not be done frequently of the o-ring will then need replacing(6mm diabeter 1.5mm cross section).

6. Occasional wiping with barely damp cloth is all that is required for the outer body of the grinder.

7. The burr-set is made of hardened tool steel not stainless steel and specially treated to ensure it will not rust - a quick grind of a few grams of rice can be used to clean the burrs if not used for a while. Please store in dry place in general but particularly if you do not intend to use the grinder on a daily basis.

반응형

'커피' 카테고리의 다른 글

에어로프레스 기본 레시피  (0) 2017.11.18
Aergrind, Feldgrind 비교기  (0) 2017.11.11
제니스코 핸드밀 분해(ZENITHCO handmill teardown)  (0) 2017.10.11
Comments